Sports ( September 2016 ) Current Affairs MCQ : IBPS SBI Bank PO/Clerk Exams


  1. . The International Olympic Committee (IOC) agreed to add five new sports to the list of games for 202 Tokyo Olympics in its 19th session at Rio de Janeiro in August 2016. Which of the following is not among the five inclusions?
    (a) Chess
    (b) Karate
    (c) Surfing
    (d) Skateboard

    Show Answer

    Solution :  A
  2. Founder chairperson of Reliance Foundation, Nita Ambani has become the first Indian woman to have elected as an individual member of International Olympic Committee (IOC). Who among the following Indians is an honorary member of IOC ?
    (a) Suresh Kalmadi
    (b) PT Usha
    (c) Randhir Singh
    (d) Lalit Bhanot

    Show Answer

    Solution : C
  3. Which of the following won the Pro Kabaddi title by defeating Jaipur Pink Panthers in the final played in Hyderabad?
    (a) U Mumba
    (b) Patna Pirates
    (c) Bengal Warriors
    (d) Bengaluru Bulls

    Show Answer

    Solution : B 
  4. Who among the following won the Formula One German Grand Prix 2016 at Hockenheim?
    (a) Mark Webber
    (b) Jenson Button
    (c) Nico Rosberg
    (d) Lewis Hamilton

    Show Answer

    Solution :  D
  5. Sabina Park cricket stadium is in:
    (a) Port of Spain
    (b) Antigua
    (c) Bridgetown
    (d) Kingston

    Show Answer

    Solution :  D
  6. India won the first test of its four-test series in West Indies on July 22, 2016. The match was played at which stadium?
    (a) Queen's Park Oval - Port of Spain, Trinidad & Tobago
    (b) Sir Vivian Richards Stadium North Sound, Antigua
    (c) The Kensington Oval Bridgetown, Barbados
    (d) Windsor Park - Roseau, Dominica

    Show Answer

    Solution :  B
  7. 18-year-old Neeraj Chopra created a new junior world record in which athletics event at the IAAF World Under-20 Championships in Poland in July 2016?
    (a) Shot put
    (b) Decathlon
    (c) Triple jump
    (d) Javelin throw

    Show Answer

    Solution : D
  8. USA's Kendra Harrison broke a 28-year-old world record in which women's athletics event in July 2016?
    (a) 100 m hurdles
    (b) 200 m
    (c) 400 m hurdles
    (d) 3000 m steeplechase

    Show Answer

    Solution : A 
  9. Who among the following won the Formula One Hungarian Grand Prix in Budapest on July 24, 2016?
    (a) Mark Webber
    (b) Jenson Button
    (c) Nico Rosb erg
    (d) Lewis Hamilton

    Show Answer

    Solution : D
  10. Vijender Singh won the WBO Asia Pacific Super Middleweight title by defeating who among the following in Delhi?
    (a) Kerry Hope
    (b) Bob McEwan
    (c) Samet Hyuseinov
    (d) Herbert Jenkins

    Show Answer

    Solution : A 


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ask Doubt/Comment