Sports ( May 2016) Current Affairs MCQ : IBPS SBI Bank PO/Clerk Exams


  1. Which team has clinched the Sultan Azlan Shah Cup held in Malaysia defeating India?
    (a) Holland
    (b) Netherland
    (c) Australia
    (d) South Africa

    Show Answer

    Solution:C
  2. Which country won 2016 Men's T20 world cup held in India?
    (a) West Indies
    (b) India
    (c) Australia
    (d) England

    Show Answer

    Solution:A
  3. Which country won 2016 Women's T20 world cup held in India?
    (a) India
    (b) Australia
    (c) West Indies
    (d) South Africa

    Show Answer

    Solution:C
  4.  Which player has won the Chinese Grand Prix 2016?
    (a) Nico Rosberg
    (b) Daniel Ricciardo
    (c) Sebastian Vettel
    (d) Fernando Alonso

    Show Answer

    Solution:A
  5. Who has been named captain of Delhi Daredevils for the Indian Premier League 2016?
    (a) Shikhar Dhawan
    (b) JP DumMy
    (c) Virat Kohli
    (d) Zaheer Khan

    Show Answer

    Solution:D
  6. According to the International Shooting Sports Federation (ISSF) on April 1, 2016 who is the top seeded player in men's 50m pistol world rankings?
    (a) Emmons Matthew
    (b) Jitu Rai
    (c) Hui Zicheng
    (d) Louginets Nazar

    Show Answer

    Solution:B
  7. Which player won the recently held 11th Malaysian Open crown?
    (a) P Kashyap
    (b) Chen Long
    (c) Lee Chong
    (d) Lin Dan

    Show Answer

    Solution:C
  8. Which country won the Asian Nations Cup chess championship?
    (a) India
    (b) China
    (c) Taiwan
    (d) Singapore

    Show Answer

    Solution:A
  9. Who has been named the new captain of Pakistan's Twenty20 team?
    (a) Shoaib Malik
    (b) Shahid Afridi
    (c) Umar Akmal
    (d) Sarfraz Ahmed

    Show Answer

    Solution:D
  10. Recently well known player ended his four-year wait for to win his career ninth Monte Carlo Masters title. Name the Player.
    (a) Gael Monfils
    (b) Roger Fedrer
    (c) Rafa Nadal
    (d) Andy Murray

    Show Answer

    Solution:C
  11. Who clinched the women's Indiaii Open Badminton super series title in New Delhi?
    (a) Saina Nehwal
    (b) Ratchanok Intanon
    (c) Li Xuerui
    (d) PV Sandhu

    Show Answer

    Solution:B
  12. Who clinched the men's Indian Open Badminton super series title in New Delhi?
    (a) Kento Momota
    (b) Ayaka Takahashi
    (c) Viktor Axelsen
    (d) Misaki Matsumoto

    Show Answer

    Solution:A
  13. Who of the following has become the first female gymnast from India to qualify for the olympic games ?
    (a) Dipa Karmakar
    (b) Paraniti Nayak
    (c) Aruna Budda Reddy
    (d) Rucha Sachin Divekar

    Show Answer

    Solution:A
  14. Indian men's and women's kho-kho teams created history by winning both the category's championship titles at the third Asian Kho-Kho championship by defeating which of the following countries?
    (a) Bangladesh
    (b) Nepal
    (c) Iran
    (d) Sri Lanka

    Show Answer

    Solution:A
  15. Who of the following has recently become the second batsman in the World to score second half century in T20 World Cup final?
    (a) Chris Gayle
    (b) Rohit Sharma
    (c) Virat Kohli
    (d) Marlon Samuels

    Show Answer

    Solution:D


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ask Doubt/Comment