Sports ( June 2016) Current Affairs MCQ : IBPS SBI Bank PO/Clerk Exams

0
  1. Who among the following was chosen for the 2016 UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize in April 2016?
    (a) Khadija Ismayilova
    (b) Mazen Darwish
    (c) Ahmet twyk
    (d) Reeyot Alemu
    (e) Eynulla Fatullayev

    Show Answer


    Solution: A
  2. Who won the Asian Kabaddi Championship organised in May 2016?
    (a) India
    (b) Sri Lanka
    (c) Bangladesh
    (d) Pakistan
    (e) China

    Show Answer


    Solution: D
  3. Which club was crowned champion of the English Premier League for the first time in its 132 year history in May 2016?
    (a) Chelsea
    (b) Tottenham HotIpur
    (c) Liverpool
    (d) Leicester City
    (e) Manchester United

    Show Answer


    Solution: D
  4. Nico Rosberg won the Formula 1 Russian Grand Prix on May 1, 2016. Where was the race held?
    (a) St. Petersburg
    (b) Volgograd
    (c) Samara
    (d) Moscow
    (e) Sochi

    Show Answer


    Solution: E
  5. Who among the following was nominated for the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award by the BCCI in May 2016?
    (a) Rohit Sharma
    (b) Bhuvneshwar Kumar
    (c) Murali Vijay
    (d) Cheteshwar Pujara
    (e) Virat Kohli

    Show Answer


    Solution:E
  6.  Who among the following was nominated for the Arjuna Award by the BCCI in May 2016?
    (a) Yuvraj Singh
    (b) Ravichandran Ashwin
    (c) Robin Uthappa
    (d) Shikhar Dhawan
    (e) Ajinkya Rahane

    Show Answer


    Solution:E
  7. Who among the following was named goodwill ambassador of the Indian cootingent for the upcoming Olympic Games in Rio de Janeiro?
    (a) Ajay Devgn
    (b) Amitabh Bachchan
    (c) Salman Khan
    (d) Shah Rukh Khan
    (e) Akshay Kumar

    Show Answer


    Solution: C
  8. What was the performance of Sania Mirza and Martina Hingis in Women’s Doubles event at the Stuttgart Grand Prix tennis in April 2Q16?
    (a) Won title
    (b) Lost in final
    (c) Lost in semi-final
    (d) Lost in quarter-final
    (e) Lost in first round

    Show Answer


    Solution: B
  9. Who among the following was the partner of Rohan Bopanna in his Men’s Doubles final match at Madrid Open Tennis in May 2016?
    (a) Horia Tecau
    (b) Daniel Nestor
    (c) Raven Klaasen
    (d) Dominic Inglot
    (e) Florin Mergea

    Show Answer


    Solution: E
  10. Michel Platini of France is known for achievements in which sport?
    (a) Tennis
    (b) Football
    (c) Athletics
    (d) Formula 1
    (e) Cycling

    Show Answer


    Solution: B

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Click Here to ASK Doubtsx