SPORTS ( July 2016) Current Affairs MCQ : IBPS SBI Bank PO/Clerk Exams


  1. Who among the following won the Women's Singles title at the Australian Badminton Open Superseries in June 2016?
    (a) Sun Yu
    (b) Saina Nehwal
    (c) Carolina Marin
    (d) Tai Tzu Ying
    (e) Ratchanok Intanon

    Show Answer

    Solution : B
  2. Who among the following was the partner of Martina Hingis in her Mixed Doubles title win at the French Open Tennis in June 2016?
    (a) Rohan Bopanna
    (b) Mahesh Bhupathi
    (c) Daniel Nestor
    (d) Bruno Soares
    (e) Leander Paes

    Show Answer

    Solution : E
  3.  Who among the following won the Women's Singles title at the French Open tennis by beating Serena Williams in the final in June 2016?
    (a) Carla Suarez Navarro
    (b) Victoria Azarenka
    (c) Garbine Muguruza
    (d) Angelique Kerber
    (e) Svetlana Kuznetsova

    Show Answer

    Solution : C
  4. Who among the following won the Men's Singles title at the French Open tennis by beating Andy Murray in the final in June 2016?
    (a) Novak Djokovic
    (b) Rafael Nadal
    (c) Roger Federer
    (d) David Ferrer
    (e) Stanislas Wawrinka

    Show Answer

    Solution : A
  5. Who among the following has been suspended for two years for testing positive for meldonium at the Australian Open in January 2016?
    (a) Maria Sharapova
    (b) Victoria Azarenka
    (c) Serena Williams
    (d) Venus Williams
    (e) Svetlana Kuznetsova

    Show Answer

    Solution : A
  6. Who among the following became the first Indian to play first division football in Europe when he appeared in the Norwegian Premier League in May 2016?
    (a) Sunil Chhetri
    (b) Robin Singh
    (c) Jeje Lalpekhlua
    (d) Mehtab Hossain
    (e) Gurpreet Singh Sandhu

    Show Answer

    Solution : E
  7. Who among the following won the Orange Cap for scoring most runs in the ninth edition of the Indian Premier League (IPL) that concluded in May 2016?
    (a) Virat Kohli
    (b) David Warner
    (c) AB de Villiers
    (d) Gautam Gambhir
    (e) Shikhar Dhawan

    Show Answer

    Solution : A
  8. Who among the following won the Purple Cap for taking most wickets in the eighth edition of the Indian Premier League (IPL) that concluded in May 2016?
    (a) Bhuvneshwar Kumar
    (b) Yuzvendra Chahal
    (c) Shane Watson
    (d) Dhawal Kulkarni
    (e) Ashish Nehra

    Show Answer

    Solution : A
  9. Who among the following became the first tennis player to win more than $100 million in prize money in his career in June 2016?
    (a) Andy Murray
    (b) Rafael Nadal
    (c) Roger Federer
    (d) Andy Roddick
    (e) Novak Djokovic

    Show Answer

    Solution : E
  10. Which of the following won the UEFA Champions League tournament in the final played at Milan on May 28, 2016?
    (a) Chelsea
    (b) Barcelona
    (c) Real Madrid
    (d) Bayern Munich
    (e) Manchester United

    Show Answer

    Solution : C
  11. Who among the following won the Asian 6-Red Snooker in Abu Dhabi in May 2016?
    (a) Dhruv Sitwala
    (b) Pankaj Advani
    (c) Rupesh Kumar
    (d) Ashok Shandilya
    (e) Muhammad Sajjad

    Show Answer

    Solution : B
  12. Russia will not be allowed to participate in which of the following in 2016 Olympic Games?
    (a) Weightlifting
    (b) Swimming
    (c) Gymnastics
    (d) Athletics
    (e) Wrestling

    Show Answer

    Solution : D
  13. Who among the following won the Formula One Canadian Grand Prix in Montreal in June 2016?
    (a) Mark Webber
    (b) Jenson Button
    (c) Nico Rosberg
    (d) Sebastian Vettel
    (e) Lewis Hamilton

    Show Answer

    Solution : E
  14. 'Mission 11 Million' is an initiative of the Union Ministry,- of Youth Affairs and Sports to popularise which sport in India?
    (a) Tennis
    (b) Football
    (c) Athletics
    (d) Shooting
    (e) Hockey

    Show Answer

    Solution : B
  15. Who among the following won the Uber Cup Badminton team event for women held in China in May 2016?
    (a) China
    (b) South Korea
    (c) Indonesia
    (d) Malaysia
    (e) Denmark

    Show Answer

    Solution : A
  16. Which of the following won the. Federation Cup football tournament in Guwahati in May 2016?
    (a) East Bengal
    (b) Salgaocar SC
    (c) Bengaluru FC
    (d) Mohun Sagan
    (e) Aizawl FC

    Show Answer

    Solution : D
  17. Who among the following won the only medal for India at the Women's World Boxing Championship/ at Astana, Kazakhstan in May 2016?
    (a) Piaki Jangra
    (b) Sonia Lather
    (c) M C Mary Kom
    (d) Sarjubala Devi
    (e) Saweety

    Show Answer

    Solution : B
  18. World's oldest Olympic gold medal winner Sandor Tarics died aged 102 on May 21, 2016. He won for which country?
    (a) Greece
    (b) Bulgaria
    (c) Hungary
    (d) Romania
    (e) Portugal

    Show Answer

    Solution : C
  19. Who among the following won the Thomas Cup Badminton team event for men in China in May 2016?
    (a) China
    (b) South Korea
    (c) Indonesia
    (d) Malaysia
    (e) Denmark

    Show Answer

    Solution : E
  20. What, is the official slogan for the Olympic and Paralympic Games revealed by the Rio 2016 organising committee in June 2016?
    (a) A New World
    (b) A Green World
    (c) A Happy World
    (d) A Beautiful World
    (e) A Sustainable World

    Show Answer

    Solution : A


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ask Doubt/Comment