1. What type of devices are computer speakers or headphones ?
    (a) Input
    (b) Input/Output.
    (c) Software
    (d) Storage
    (e) Output

    Show Answer

    Solution :  E
  2. Which type of memory holds the program to start up the computer?
    (a) ROM
    (b) RAM
    (c) Cache
    (d) Static
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A
  3. The term used to describe the intangible instructions that tell the computer what to do is ...................
    (a) hardware
    (b) software
    {c) storage
    (d) input/output
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  4. A computer tower is not ...............................
    (a) A CPU
    (b) Hardware
    (c) the "Heart" of the computer
    (d) A peripheral
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  D
  5. A computer cannot perform which of the following functions ?
    (a) Addition
    (b) Subtraction
    (c) Bake a cake
    (d) Division
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  C
  6. Which of the following has the smallest storage capacity ?
    (a) Zip Disk
    (b) Hard Disk
    (c) Floppy Disk
    (d) Data Cartridge
    (e) CD

    Show Answer

    Solution :  C
  7. What type of devices are CDs or DVDs?
    (a) Input
    (b) Output
    (c) Software
    (d) Storage
    (e) Input/Output

    Show Answer

    Solution :  D
  8. Why it is called as RAM ?
    (a) Because it is a Read and Write memory.
    (b) Because it is a volatile memory.
    (c) Because it can directly retrieve the location of the selected data and instructions stored on the chip.
    (d) Because it is a non-volatile memory.
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  C
  9. Which of the following describes the feature of SRAM ?
    (a) Cheap but slow
    (b) Power consumption is high and costlier.
    (c) Based on transistor-capacitor combination
    (d) Power consumption is low
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  10. Which of the following disks in Read only?
    (a) DVD-R
    (b) DVD-ROM
    (c) DVD-RW
    (d) CD-R
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  11. Speed of Clock frequency or Microprecessor is measured in?
    (a) Hertz
    (b) Baud Rate
    (c) CPS
    (d) Bits
    (e) Bytes

    Show Answer

    Solution :  A
  12.  Which of the following devices is generally costlier ?
    (a) Server
    (b) Notebook computer
    (c) Personal computer
    (d) Laptop computer
    (e) Mainframe

    Show Answer

    Solution :  A
  13. The advantage of a LAN is ......................
    (a) Sharing peripherals
    (b) Backing up your data
    (c) Saving all your data
    (d) Accessing the Web
    (e) Automatic printing of data

    Show Answer

    Solution :  A
  14. Of the 5 words listed below, which one is the odd one out ?
    (a) Applications
    (b) Peripherals
    (c) Programs
    (d) Software
    (e) Operating System

    Show Answer

    Solution :  B
  15. What type of device is a computer printer ?
    (a) Input
    (b) Input/Output
    (c) Software
    (d) Storage
    (e) Output

    Show Answer

    Solution :  E
  16. What is the biggest number you can get with 8 bits ?
    (a) 256
    (b) 128
    (c) 1000
    (d) 255
    (e) 1024

    Show Answer

    Solution :  E
  17. What type of device is a digital camera ?
    (a) Input
    (b) Output
    (c) Software
    (d) Storage
    (e) Input/Output

    Show Answer

    Solution :  A
  18. What is mailing-list ?
    (a) Collection of e-mail addressess
    (b) Collection of files
    (c) Collection of folders
    (d) Collection of dates
    (e) Collection of events

    Show Answer

    Solution :  A
  19. Hardware attached to a tower is known as :
    (a) CPU
    (b) Software
    (c) Peripheral
    (d) Storage
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  C
  20. What is a standard file format for text files?
    (a) )PEG (.jpg)
    (b) Bitmap (.bmp)
    (c) Word (.doc)
    (d) Text (.txt)
    (e) .xls

    Show Answer

    Solution :  C


Ask Doubt/Comment




error: Disabled by Admin!!!

© TheTubeGURU 2016 Privacy Policy