SET 30 – Computer Awareness Quiz For SBI IBPS BANK PO/CLERK

0
  1. ……. is an artificial language designed to communicate instructions to a computer :
    (a) Programming language
    (b) Machine language
    (c) Software language
    (d) Assembly language
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      A
  2. This is a standard way for a Web server to pass a Web user’s request to an application program and to receive data back to forward to the user :
    (a) Interrupt request
    (b) Forward DNS lookup
    (c) Data-Link layer
    (d) File Transfer Protocol
    (e) Common gateway interface

    Show Answer


    Answer:      E
  3. This type of software is designed for users who want to customize the programs they use :
    (a) Shareware
    (b) Open-source software
    (c) Freeware
    (d) Macros
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      A
  4. The effect of the ROLLBACK command in a transaction is the following :
    (a) Undo all changes to the data-base resulting from the execution of the transaction
    (b) Undo the effects of the last UPDATE command
    (c) Restore the content of the database to its state at the end of the previous day
    (d) Make sure that all changes to the database are in effect
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      A
  5. All of the following are TRUE of Safe Mode EXCEPT :
    (a) Safe Mode is a special diagnostic mode.
    (b) Safe Mode loads all non essential icons.
    (c) Safe Mode allows users to troubleshoot errors.
    (d) Safe Mode loads only the most essential devices.
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      B
  6. Changing the appearance of a document is called :
    (a) Proofing
    (b) Editing
    (c) Formatting
    (d) Correcting
    (e) All of theese

    Show Answer


    Answer:      C
  7. You can detect spelling and grammar errors by :
    (a) Press Shift + F7
    (b) Press Ctrl + F7
    (c) Press Alt+ F7
    (d) Press F7
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      D
  8. A(n) – system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop :
    (a) PSS
    (b) POS
    (c) inventory
    (d) data mining
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer:      A
  9. Single party disk relying on the disk controller for finding out which disk has failed is used by :
    (a) RAID level 5
    (b) RAID level 2
    (c) RAID level 4
    (d) RAID level 3
    (e) RAID level 1

    Show Answer


    Answer:D      
  10. What happens when you click on Insert > Picture > Clip Art
    (a) It inserts a clipart picture into document
    (b) It lets you choose clipart to insert into document
    (c) It opens Clip Art taskbar
    (d) It insets symbols
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:    C  
  11. Which of the following does NOT occur during the power-on self-test (POST)?
    (a) The ScanDisk utility begins to run
    (b) The video card and video memory are tested.
    (c) The BIOS identification process occurs.
    (d) Memory chips are checked to ensure they are working properly.
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      A
  12. OLE stands for :
    (a) Online Link Embedding
    (b) Object Link Export
    (c) Object Linking and Embedding
    (d) Online Link Emulation
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      C
  13. The purpose of a swap (or page) file is to :
    (a) maintain pages of documents that are being spooled to the printer.
    (b) hold a program’s data or instructions in virtual memory when it can’t fit in RAM.
    (c) prevent thrashing in a multitasking environment.
    (d) allow multiple print jobs to print their pages out simultaneously.
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      B
  14. Software programs that allow you to legally copy files and give them away at no cost are called which of the following :
    (a) Time sharing
    (b) Public domain
    (c) Shareware
    (d) Freeware
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      C
  15. Which of the following is NOT a goal of Transaction processing system?
    (a) Capture, process and store transactions
    (b) Produce a variety of documents related to Routine business activities
    (c) Reduce manual effort associated with Processing business transactions
    (d) Produce standard reports used for Management decision making
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      B
  16. The degree of detail that should be incorporated into a database depends on what ?
    (a) Data integrity
    (b) The type of database
    (e) The user’s perspective
    (d) The business practices and policies
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      B
  17. Superscript refers to :
    (a) Characters displayed below the line of the normal text
    (b) Characters displayed above the line of the normal text
    (c) Characters displayed vertically centre
    (d) Both (a) and (b)
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      B
  18. How will you remove all formatting added to your documents (such as bold, italics, and underline etc.)
    (a) Save
    (b) Save as plain text file
    (c) Save as
    (d) All of these
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      B
  19. With the object-oriented (00) approach, an object encapsulates, or a programmer.
    (a) carries out, the details of an object for
    (b) hides, the details of an object from
    (c) reveals, the details of an object to
    (d) extends, the details of an object beyond
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      B
  20. Granting an outside organisation access to Internet web pages is often implemented using a (an) :
    (a) Extranet
    (b) Intranet
    (c) Internet
    (d) Hacker
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer:      A

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Click Here to ASK Doubtsx