1. What is the name of the process that is used to convert a series of instructions, a program, written in a
    high-level language into instructions (or a program) that can be run on a computer?
    (1) Assembling
    (2) Compiling
    (3) Translating
    (4) UplOading
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:2
  2. The benefitS of using computers is that..............
    (1) Computers are very fast and can store huge amounts of data
    (2) Computers provide 'accurate output even when input is incorrect
    (3) Computers are designed to be inflexible
    (4) All of these
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:1
  3. The function of CPU is .................
    (1) to provide external storage of text
    (2) to communicate with the operator
    (3) to read, interpret and process the information and instruction
    (4) to provide a hard copy
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:3
  4. What characteristic of read only memory (ROM) makes it useful?
    (1) ROM information can be easily updated
    (2) Data in ROM is nonvolatile, that is, it rempin there even without electrical power
    (3) ROM provides very large amounts of inexpensive data storage
    (4) ROM chips are easily swapped between different brands of computers
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:2
  5. ................is the process of carrying out commands.
    (1) Fetching
    (2) Storing
    (3) Decoding
    (4) Executing
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:4
  6. Which of the following peripheral devices displays information to a user?
    (1) Monitor
    (2) Keyboard
    (3) Secondary storage device
    (4) Secondary storage media
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:1
  7. The 'desktop' of computer referes to .................
    (1) the visible screen
    (2) the area around the monitor
    (3) the top of the mouse pad
    (4) the inside of a folder
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:1
  8. What type of resource is most likely to be a shared common resource in a computer network?
    (1) keyboards
    (2) speakers
    (3) floopy disk drives
    (4) printers
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:4
  9. To 'maximize' a window means to ......................
    (1) fill it to capacity
    (2) expand it to fit the desktop
    (3) put only like files inside
    (4) drag it to the Recycle bin
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:2
  10.  The 'home page' of a web site is ...
    (1) the largest page
    (2) the last page
    (3) the first page
    (4) the most colorful page
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:3
  11. A personal computer is called..................
    (1) MC
    (2) SC
    (3) YC
    (4) PC
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:4
  12.  To put information in a file on a magnetick disk, or in a computer's memory, so it can be used later:
    (1) store
    (2) ship
    (3) shift
    (4) center
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:1
  13. Saving is the process of :
    (1) copying a document from memory to a storage medium
    (2) making changes to a document's existing content
    (3) changing the appearance or overall look, of a document
    (4) developing a document by entering text using a keyboard
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:1
  14. Printed information called..............  exists physically and is a more permanent form of output than that presented on display device.
    (1) soft copy
    (2) carbon copy
    (3) hard copy
    (4) desk copy
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:3
  15. To find a saved document in the computer's memory and bring it up on the screen to view .................
    (1) reverse
    (2) rerun
    (3) retrieve
    (4) return
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:3
  16. The internet is a system of.......................
    (1) Software bundles
    (2) Web page
    (3) Web site
    (4) Interconnected Networks
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:4
  17. The first computers were programmed using...............
    (1) assembly language
    (2) machine language
    (3) source code
    (4) object code
    (5) spaghetti code

    Show Answer

    Solution:1
  18. You organize files by storing them in................
    (1) archives
    (2) folders
    (3) indexes
    (4) lists
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:2
  19. In order to create columnar data in Word you need to...................
    (1) Tab consecutively until your cursor reaches the desired place
    (2) Set tabs or use the Table menu
    (3) You need to use Excel
    (4) Press the space bar until cursor reaches the desired place
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:3
  20. How many different documents can you have open at any one time?
    (1) No more than three
    (2) Only one
    (3) As many as your computers memory will hold
    (4) No more than you Taskbar can display
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:3


Ask Doubt/Comment




error: Disabled by Admin!!!

© TheTubeGURU 2016 Privacy Policy