SET 29 – Computer Awareness Quiz For SBI IBPS BANK PO/CLERK

0
  1. Which of the following is a transaction?
    (a) A group of SQL statements consisting of one read and one write operation
    (b) A group of SQL statements consisting only of ready operations.
    (c) A group of SQL statements defining a user- oriented task
    (d) A group of SQL statements consisting only of write op erations .
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:     A
  2. In order for computers to communicate across a network, they must be connected through a(n) ……………
    (a) TCP/IP
    (b) Topology
    (c) Ethernet
    (d) Thin client
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:     B
  3. “Buy Now — Pay Now” is commonly used for :
    (a) Debit Cards
    (b) Vault Cards
    (c) Credit Cards
    (d) E-purse
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer:     A
  4. The ……….stored on a ROM chip, is responsible for loading the operating system from its permanent location on the hard drive into RAM:
    (a) BIOS
    (b) API
    (c) device driver
    (d) supervisor program
    (e) display

    Show Answer


    Answer:     A
  5. Choices in computers are referred to as :
    (a) options
    (b) exit
    (c) boot
    (d) folder
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer:     A
  6. What are the four basis connecting hardware devices?
    (a) Repeater, bridge, router and gateway
    (b) Repeater, bridge, router and dell
    (c) Repeater, connector, router and gateway
    (d) Amplifier, bridge, router and gateway
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:     A
  7. The ……… lists the location of files on the disk :
    (a) FAT
    (b) boot sector
    (c) root folder
    (d) data area
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer:     A
  8. A device operating at the physical layer is called a :
    (a) Bridge
    (b) Router
    (c) Repeater
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer:     C
  9. Number of bits per symbol used in Baudot code is :
    (a) 5
    (b) 6
    (c) 7
    (d) 8
    (e) 9

    Show Answer


    Answer:     A
  10. To get to the ‘Symbol’ dialog box, click on the ……….menu and choose’Symbol’ :
    (a) Insert
    (b) Format
    (c) Tools
    (d) Table
    (e) Help

    Show Answer


    Answer:     A
  11. Which is not a data source component?
    (a) mail merge toolbar
    (b) header row
    (c) data fields
    (d) data records
    (e) All of these

    Show Answer


    Answer: A
  12. Use this when you want to make all letters capital without having to use the shift key for each character
    (a) shifter
    (b) upper case
    (c) caps lock key
    (d) icon
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer: C
  13. Which of the following is not a type of hub?
    (a) Passive hub
    (b) Inactive hub
    (c) Switching hub
    (d) Intelligent hub
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:      B
  14. ……….. allows you to print :
    (a) ribbon
    (b) monitor
    (c) go now
    (d) Ctrl + P
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer:     D
  15. In a synchronous modem, the receive equilizer is known as :
    (a) adaptive equilizer
    (b) impariment equilizer
    (c) statistical equilizer
    (d) compromise equilizer
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:     A
  16. Which of the following is not the part of standard office suite?
    (a) Word Processor
    (b) Database
    (c) Image Editor
    (d) File manager
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:     D
  17. In a document what is the maximum number of columns that can be inserted in MS Word Table?
    (a) 35
    (b) 15
    (c) 63
    (d) 65
    (e) 70

    Show Answer


    Answer:  C
  18. Machine language sometimes also referred as :
    (a) Binary language
    (b) High level language
    (c) Middle level language
    (d) Low level language
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:     A
  19. Which is an another name for functional language
    (a) Machine
    (b) Application
    (c) Low-level language
    (d) High-level language
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:     B
  20. …….. translates the semantic instructions developed by programmers into the machine language :
    (a) Assembler
    (b) Interpreter
    (c) Loader
    (d) Complier
    (e) None of the above

    Show Answer


    Answer:     A

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Click Here to ASK Doubtsx