SET 25 – Computer Awareness Quiz For SBI IBPS BANK PO/CLERK

0
  1. The total set of interlinked hypertext documents worldwide is :
    (a) HTT
    (b) Browser
    (c) WWW
    (d) B2B
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  2. Which of the following is not one of the three ‘Mail Merge Helper’ steps?
    (a) Merge the two files
    (b) Create the main document
    (c) Set the mailing list parameters
    (d) Create the data source
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    C
  3. Which is the part of a computer that one can touch and feel ?
    (a) Programs
    (b) Software
    (c) Hardware
    (d) Output
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    C
  4. A command to get a file you worked on from the memory where it was stored………………….
    (a) close
    (b) delete
    (c) open
    (d) get it
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    C
  5. There are several security devices used to stop individuals from exploiting your system. Which of the following is used in conjunction with a firewall?
    (a) Proxy server
    (b) Intrusion-detection system
    (c) Terminal server
    (d) Web server
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  6. Which of the following is the latest version of MS Word?
    (a) Word 2000
    (b) Word 2007
    (c) Word 2010
    (d) Word 2011
    (e) Word 2012

    Show Answer


    Solution :    C
  7. In the online world of electronic commerce, what do the initials CEM stands for ?
    (a) Costly E-Commerce Marketing
    (b) Customer ExperienceManagement
    (c) Customer ExperienceMisleading
    (d) Cost Estimates are Mind Boggling
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  8. What type of program controls the various computer parts and allows the user interact with the computer ?
    (a) Utility software
    (b) Operating system
    (c) Word processing software
    (d) Database program
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  9. Which of the following transmission systems provide the highest data rate to in individual device?
    (a) computer bus
    (b) telephone lines
    (c) voice and mode
    (d) lease lines
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  10. The combination of the operating system and the processor is referred to as the computer’s:
    (a) CPU
    (b) platform
    (c) BIOS
    (d) CMOS
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  11. Leaves of which of the following trees are at the same level ?
    (a) Binary tree
    (b) B-tree
    (c) AVL-tree
    (d) Expression tree
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  12. The transformation of a message into an encoded form is known as :
    (a) Mnemonics
    (b) Encoding
    (c) Encryption
    (d) Decoding
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  13. The unique signal, generated by a device, that tells the operating system that it is in need of immediate attention is called an :
    (a) action
    (b) event’
    (c) interrupt
    (d) activity
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    C
  14. Before a disk can be used to store data. It must be
    (a) Formatted
    (b) Reformatted
    (c) Addressed
    (d) Partitioned
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  15. …………………software allows users to perform calculations on rows and columns of data.
    (a) Word processing
    (b) Presentation graphics
    (c) Database Management Systems
    (d) Electronic Spreadsheet
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    C
  16. When you quickly press and release the left mouse button twice, you are …
    (a) Primary-clicking
    (b) Pointing
    (c) Double-clicking
    (d) Secondary-clicking
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    C
  17. All of the following statements concerning windows are true EXCEPT:
    (a) windows are an example of a command- driven environment
    (b) windows can be resized and repositioned on the desktop
    (c) more than one window can be open at a time
    (d) toolbars and scrollbars are features of Windows
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  18. The only language understood by a digital computer is called :
    (a) Assembly language
    (b) High level language
    (c) English language
    (d) Binary language
    (e) None of the above

    Show Answer


    Solution :    D
  19. The computers can be on different local networks in a……………..
    (a) Workgroup
    (b) Domain
    (c) Network
    (d) Transmission
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  20. What does the Ctrl + I shortcut key accomplish in MS-Word?
    (a) It makes the selected text bold
    (b) It adds a line break to the document
    (c) It applies Italic formatting to the selected text’
    (d) It converts selected text into the next larger size of the same font
    (e) None of the above

    Show Answer


    Solution :  C

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Click Here to ASK Doubtsx