SET 21 – Computer Awareness Quiz For SBI IBPS BANK PO/CLERK

0
  1. The word, “modem” stands for :
    (a) modern equipment
    (b) modulate-demodulate
    (c) medium emphasis
    (d) modular emphasis
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  2. Bug means
    (a) A logical error in a program
    (b) Documenting programs using an efficient Documentation too
    (c) A difficult syntax error in a program
    (d) A virus
    (e) None of the above

    Show Answer


    Solution :    A
  3. C, BASIC, COBOL, and Java are examples of……………… languages.
    (a) low-level
    (b) computer
    (c) system programmig
    (d) high-level
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    D
  4. Networks are monitored by security personnel and supervised by……………. who set(s)
    up accounts and passwords for authorized network users.
    (a) IT managers
    (b) the government
    (c) network administrators
    (d) password administrators
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    C
  5. Computer follows a simple principle called GIGO which means:
    (a) garbage input good output
    (b) garbage in garbage out
    (c) great instructions great output
    (d) good input good output
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  6. Multiple choice examination answer sheets can be evaluated automatically by
    (a) Optical Mark Reader,
    (b) Optical Character Reader
    (c) Magnetic tape reader
    (d) Magnetic ink character reader
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  7. Magnetic tapes are good storage media for :
    (a) backup and low volume data
    (b) backup and high volume data
    (c) storing original but low volume data
    (d) storing original but high volume data
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  8. …………is a signaling method that handles a relatively wide range of frequencies.
    (a) Broadband
    (b) DSL
    (c) Dial-up
    (d) Both (a) & (c)
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  9. When you connect to the your computer is communicating with a server at your Internet service provider (ISP).
    (a) Modem
    (b) Internet
    (c) Phoneline
    (d) Mobile
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  10. The components that process data are located in the:
    (a) input devices
    (b) output devices
    (c) system unit
    (d) storage component
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    D
  11. When you save to…….. your data will remain intact even when the computer is turned off.
    (a) RAM
    (b) motherboard
    (c) secondary storage device
    (d) primary storage device
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    C
  12. The motherboard is the …………
    (a) circuit board that houses peripheral devices
    (b) same as the CPU chip
    (c) the first dup that is accessed when the computer is turned on
    (d) circuit board that contains a CPU and other chips
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    D
  13. Which of the following commands is used for deleting a file permanently from computer?
    (a) Shift+ del
    (b) Ctrl+ del
    (c) Ctrl+ shift
    (d) Alt+ del
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  14. You would use……… software to ‘create spreadsheets, type documents, and edit photos.
    (a) application
    (b) system
    (c) windows
    (d) designing
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  15. Most computer systems rely solely on ……….for authentication.
    (a) logins
    (b) passwords
    (c) encryption
    (d) lock and key
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  16. The basic memory in which random access is not possible is called :
    (a) ROM
    (b) RAM
    (c) Cache
    (d) Flash
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    A
  17. What type of virus uses computer hosts to reproduce itself ?
    (a) Time bomb
    (b) Worm
    (c) Melissa virus
    (d) Macro virus
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  18. Macintosh computers use the Macintosh operating system (Mac OS), whereas PCs generally
    run…………… as an operating system.
    (a) MS Office
    (b) Microsoft Windows
    (c) Software
    (d) COBOL
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    B
  19. The……….. button on the quick access Toolbar allows you to cancel your recent commands or actions.
    (a) Search
    (b) Cut
    (c) Document
    (d) Undo
    (e) None of these

    Show Answer


    Solution :    D
  20. Which of the following holds the ROM, CPU, RAM and expansion cards ?
    (a) Hard disk
    (b) Cache memory
    (c) Mother board
    (d) CPU
    (e) None of the above

    Show Answer


    Solution :    C

Leave A Reply

Your email address will not be published.

IBPS Clerk 2017 Video Lecturesx