1. ..........................is the process of finding errors in software code.
    (1) Hacking
    (2) Compiling
    (3) Testing
    (4) Running
    (5) Debugging

    Show Answer

    Solution:3
  2. A.................. is a small hand-held computer that helps you surf the Web and perform simple tasks.
    (1) desktop computer
    (2) mobile phone
    (3) notebook computer
    (4) minicomputer
    (5) PDA

    Show Answer

    Solution:5
  3.  Most application software today comes with an interface called a(n)................
    (1) graphical user interface
    (2) character user interface
    (3) icon user interface
    (4) button user interface
    (5) voice instruction system

    Show Answer

    Solution:1
  4. A website address is a unique name that identifies a specific.................. on the Web.
    (1) web browser
    (2) PDA
    (3) website
    (4) link
    (5) user

    Show Answer

    Solution:3
  5. Which of the following is considered an input device ?
    (1) Keyboard
    (2) Monitor
    (3) Floppy disk
    (4) Printer
    (5) CD

    Show Answer

    Solution:1
  6. ....................are bundles of related software packages that are sold together.
    (1) Personal productivity tools
    (2) Word and Power Point
    (3) Screen savers
    (4) Excel and Word Perfect
    (5) Software suites

    Show Answer

    Solution:5
  7. The ................. manual tells you how to use a software program.
    (1) documentation
    (2) programming
    (3) technical
    (4) user
    (5) Dictionary

    Show Answer

    Solution:4
  8. Processors contain a control unit and a(n)....................
    (1) adapter card
    (2) arithmetic logic unit (ALU)
    (3) expansion slot
    (4) port
    (5) CD drive

    Show Answer

    Solution:2
  9. You may be required to insert the program disc into the drive while yoti use, or ...........the software.
    (1) install
    (2) run
    (3) activate
    (4) register
    (5) buy

    Show Answer

    Solution:1
  10. Which of the following is an example of connectivity ?
    (1) CD
    (2) floppy disk
    (3) power cord
    (4) data
    (5) Internet

    Show Answer

    Solution:5
  11. How many bits are there in a byte ?
    (1) 20
    (2) 4
    (3) 16
    (4) 24
    (5) 8

    Show Answer

    Solution:5
  12.  Which of the following is another name for a chip ?
    (1) Silicon chip
    (2) Integrated circuit
    (3) Semi conductor
    (4) All of these
    (5) None of these

    Show Answer

    Solution:2
  13. Decreasing the amount of space required to store data and programs is accomplished by
    (1) pressing
    (2) disk caching
    (3) RAID
    (4) Crashing
    (5) file compression

    Show Answer

    Solution:5
  14. Data on a floppy disk is recorded in rings called........................
    (1) sectors
    (2) ringers
    (3) roundels
    (4) tracks
    (5) segments

    Show Answer

    Solution:4
  15.  Documents on the Web are called.............
    (1) Web pages
    (2) Websites
    (3) Web communities
    (4) Web tags
    (5) Homepages

    Show Answer

    Solution:1
  16. The .............in an information system must be reliable and capable of handling the expected workload.
    (1) hardware
    (2) software
    (3) data input
    (4) people
    (5) Mobiles

    Show Answer

    Solution:1
  17. Which of the following is part of the system unit ?
    (1) Keyboard
    (2) Floppy disks
    (3) Monitor
    (4) Memory
    (5) CD

    Show Answer

    Solution:4
  18. Specialized programs that allow particular, input or output devices to communicate with the rest of the computer system are called.................
    (1) operating systems
    (2) utilities
    (3) device drivers
    (4) language translators
    (5) Connectors

    Show Answer

    Solution:3
  19.  Storage that retains its data after the power is turned off is referred to as................
    (1) volatile Storage
    (2) sequential storage
    (3) direct storage
    (4) nonvolatile storage
    (5) Mobile storage

    Show Answer

    Solution:4
  20. An essential ingredient for effective 'multimedia presentations incorporates user participation or.........
    (1) links
    (2) buttons
    (3) interactivity
    (4) integratiorr
    (5) Speed

    Show Answer

    Solution:3


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 2.00 out of 5)
Loading...

Ask Doubt/Comment