SET 19 – Computer Awareness Quiz For SBI IBPS BANK PO/CLERK

0
  1. Which of the following terms is associated with high-speed connection?
    (a) TCP/IP
    (b) Dial-up access
    (c) Ethernet
    (d) Broadband
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  D
  2. ISDN which is a set of standard for digital transmission over ordinary telephone, stands for
    (a) International Standard Digital Network
    (b) Integrated Standard Data Network
    (c) Integrated Services Digital Network
    (d) International Service Data Network
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  D
  3. Linux is an example of :
    (a) Operating System
    (b) Input Device
    (c) Output Device
    (d) Terminal
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  A
  4. Through which device the main components of the computer communicate with each other?
    (a) Keyboard
    (b) System Bus
    (c) Monitor
    (d) Memory
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  B
  5. Memory unit is one part of :
    (a) Input device
    (b) Control unit
    (c) Output device
    (d) Central Processing Unit
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  D
  6. Group of computers connected to share resources within Local Area environment constitute a :
    (a) Workstation
    (b) Workgroup
    (c) Network
    (d) Server
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  C
  7. Which of the following e-mail address is incorrect?
    (a) abcd_123 @ xyz.com
    (b) abc (4) 123# xyz.com
    (c) 123abc @ xyz.com
    (d) 1@ xyz.com
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  B
  8. We can save our favourite websites in a browser as:
    (a) favourites
    (b) save
    (c) bookmark
    (d) Both (a) and (c)
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  D
  9. The purpose of using computers in an organization is……………..
    (a) To be able to get internet
    (b) To process information
    (c) To produce reports, text, images etc.
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  D
  10. Documentation while developing a software for a bank is required for :
    (a) Editing
    (b) Auditing
    (c) Correction
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  B
  11. A computer checks the…………….. of user names and passwords for a match before granting access.
    (a) website
    (b) database
    (c) backup file
    (d) network
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  B
  12. Which of the following phases are present in a software development life cycle?
    (a) Coding
    (b) Analysis
    (c) Design
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  D
  13. Which of the following is not a correct match ?
    (a) Oracle – Larry Ellison
    (b) Microsoft – Bill Gates
    (c) Wipro – Azim Premji
    (d) Infosys – Nandan Nilekani
    (e) HCL – Shiv Nadar

    Show Answer


    Answer :  D
  14. Which of the following is to be done by the auditor while internet banking services audit ?
    (a) Tour the server room
    (b) The user is not allowed to log in after defined repeated failed attempts
    (c) Contract clearly states the services that will be provided by the vendor
    (a) All of these
    (b) None of these

    Show Answer


    Answer :  A
  15. The facility to reduce the Taskbar to thin line when the taskbar or Start button is not in use is called as :
    (a) Hide
    (b) Disable
    (c) Auto Hide
    (d) Disappear
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  C
  16. A CD-ROM disk
    (a) cannot be erased and rewritten
    (b) has more storage capacity than a CD-RW
    (c) holds less data than a floppy disk
    (d) can be written to only once
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  A
  17. What is the main folder on a storage device called ?
    (a) Platform
    (b) Interface
    (c) Root Directory
    (d) Home Page
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  C
  18. If you are going to a site you use often, instead of having to type in the address every time, you should :
    (a) save it as a file
    (b) make a copy of it
    (c) bookmark it
    (d) delete it
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  C
  19. RAM is and
    (a) volatile, temporary
    (b) non-volatile, permanent
    (c) non-volatile, temporary
    (d) volatile, permanent
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  A
  20. The box that contains the central electronic components of the computer is the :
    (a) motherboard
    (b) system
    (c) peripheral
    (d) input device
    (e) None of these

    Show Answer


    Answer :  A

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Disabled by Admin!!!