Set 18 – Computers Awareness Quiz for SBI IBPS Bank PO/Clerk

1
  1. The storage subsystem in a microcomputer consists mainly of ……………or …………. media with
    varying capacities
    (a) Memory or video
    (b) Magnetic or optical
    (c) Optical or memory
    (d) Video or magnetic
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  B
  2. The metal or plastic case that holds all the physical parts of the computer is the:
    (a) system unit
    (b) CPU
    (c) mainframe
    (d) platform
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  A
  3. A goal of data mining includes which of the following?
    (a) to explain some observed event or condition
    (b) to confirm that data exists
    (c) to analyze data for expected relationships
    (d) to create a new data warehouse
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  A
  4. Which of the following produces the best quality graphics reproduction?
    (a) Laser printer
    (b) Ink jet printer
    (c) Plotter
    (d) Dot matrix printer
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. – C
  5. Which of the following memories has the shortest access times?
    (a) Cache memory
    (b) Magnetic bubble memory
    (c) Magnetic core memory
    (d) RAM
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. – A
  6. Which of the following memories allows simultaneous read and write operations?
    (a) ROM
    (b) RAM
    (c) EPROM
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. – B
  7. You can not link excel worksheet data to a word document :
    (a) With the right drag method
    (b) With a hyperlink
    (c) With the copy and paste special commands
    (d) With the copy and paste buttons on the standard toolbar
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  D
  8. Block arrows, stars and banners, and callouts are all examples of .
    (a) Different types of children’s building blocks
    (b) Auto Shape categories
    (c) Clip art categories located in the Microsoft Clip Gallery
    (d) More technical terms that I don’t understand
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  B
  9. The altering of data so that it is not usable unless the changes are undone is……………..
    (a) Biometrics
    (b) Compression
    (c) Encryption
    (d) Ergonomics
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  C
  10. A spooler is a(n) :
    (a) location in memory that maintains the contents of a document until it prints out.
    (b) print job.
    (c) program that coordinates the print jobs that are waiting to print.
    (d) message sent from the printer to the operating system when a print job is completed.
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. – C
  11. The memory resident portion of the operating system is called the:
    (a) registry
    (b) API
    (c) CMOS
    (d) kernel
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  D
  12. In Windows XP, if you want to see the file size and modified dates of all files in a folder, the best viewing option is the … view.
    (a) List
    (b) Thumbnails
    (c) Details
    (d) Icon
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. – C
  13. Multimedia System involves :
    (a) Only Audio and Video
    (b) Animation Video Movies
    (c) Animation movie with Text also
    (d) All type of movie with Animation Graphics and Text
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  D
  14. The PC (personal computer) and the Apple Macintosh are examples of two different :
    (a) platforms
    (b) applications
    (c) programs
    (d) storage devices
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. – A
  15. The definition of thrashing is :
    (a) swapping data between virtual memory and RAM too frequently.
    (b) insufficient hard disk space.
    (c) too many processors being managed by the operating system.
    (d) inaccurate information stored in the registry
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  A
  16. Excel files have a default extension of
    (a) Xls
    (b) Xlw
    (c) Wk1
    (d) 123
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. – B
  17. Any method for controlling access to or use of memory is known :
    (a) Memory map
    (b) Memory protection
    (c) Memory management
    (d) Memory instruction
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  A
  18. CAD stands for :
    (a) Computer aided design
    (b) Computer algorithm for design
    (c) Computer application in design
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. –  A
  19. A storage area used to store data to a compensate for the difference in speed at which the different units can handle data is :
    (a) Memory
    (b) Buffer
    (c) Accumulator
    (d) Address
    (e) None of these

    Show Answer


    Ans. – B
  20. Which of the following is not a web scripting language?
    (a) ASP
    (b) DSP
    (c) JSP
    (d) PHP
    (e) HTML

    Show Answer


    Ans. –  B

Leave A Reply

Your email address will not be published.

1 Comment

  1. Emma says

    Geez, that’s unleilevabbe. Kudos and such.

error: Disabled by Admin!!!