1. Which of the following could be digit input devices for computers?
    (a) Digital comcorder
    (b) Microphone
    (c) Scanner
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : D
  2. The............ enables you to simultaneously keep multiple Web pages open in one browser window.
    (a) tab box
    (b) pop-up-helper
    (c) tab row
    (d) address bar
    (e) Esc key

    Show Answer

    Solution : C
  3. You can use the............ bar to type a URL and display a Web page, or type a keyword to display a list of related Web pages.
    (a) Menu
    (b) Title
    (c) Search
    (d) Web
    (e) Address

    Show Answer

    Solution : E
  4. Storage media such as a CD read and write information using ..................
    (a) a laser beam of red light
    (b) magnetic dots
    (c) magnetic strips
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : A
  5. The collection of links throughout the Internal creates an interconnected network called the..................
    (a) Wide Area Web
    (b) Web
    (c) World Wide Web
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : C
  6. Every computer has a(n)  many also have ....................
    (a) operating system, a client system
    (b) operating system, instruction sets
    (c) application programs, an operating system
    (d) application programs, a client system
    (e) operating system, application ' programs

    Show Answer

    Solution : C
  7. Main memory works in conjunction with .................
    (a) special function cards
    (b) RAM
    (c) CPU
    (d) Intel
    (e) All of these

    Show Answer

    Solution : C
  8. A sales clerk at a checkout counter scanning a tag on an item rather than keying it into the system, is using..................
    (a) input automation
    (b) item data automation
    (c) scanning automation
    (d) source data automation
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : C
  9. A(n).......... composed of several computers connected together to share resources and data.
    (a) internet
    (b) network
    (c) backbone
    (d) hyperlink
    (e) protocol

    Show Answer

    Solution : B
  10. Which of the following is a storage device that uses rigid, permanently installed magnetic disks to store data/information ......................
    (a) floppy diskette
    (b) hard disk
    (c) permanent disk
    (d) optical disk
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : B
  11. Microsoft Office is an example of a...................
    (a) closed-source software
    (b) open-source software
    (c) horizontal-market software
    (d) vertical-market software
    (e) compiler

    Show Answer

    Solution : B
  12. A popular way to learn about computers without ever going to a classroom is called .............
    (a) i-learning
    (b) isolated learning
    (c) e-learning
    (d) close learning
    (e) Distance learning

    Show Answer

    Solution : C
  13. A person who used his or expertise to gain access to other people's computers to get information illegally or do damage is a ......................
    (a) spammer
    (b) hacker
    (c) instant messenger
    (d) programmer
    (e) analyst

    Show Answer

    Solution : B
  14.  Computer software can be defined as...............
    (a) the computer and its associated equipment
    (b) the instructions that tell the computer what to do
    (c) computer components that act to accomplish a goal
    (d) an interface between the computer and the network
    (e) the interaction between the computer and its database. When speaking of computer

    Show Answer

    Solution : B
  15.  input and output, input refers to................
    (a) any data processing that occurs from new data input into the compliter
    (b) retrieval of data or information that has been input into the computer
    (c) data or information that has been entered into the computer
    (d) the transmission of data that has been input into the computer
    (e) Both (c) and (d)

    Show Answer

    Solution : C
  16. There are several primary categories of procedures. Which of the following is not a primary category of procedures?
    (a) Testing
    (b) Backup and recovery
    (c) Firewall development
    (d) Design
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : D
  17. The operating system called UNIX is typically used for ...................
    (a) desktop computers
    (b) laptop computers
    (c) supercomputers
    (d) Web servers
    (e) All of these

    Show Answer

    Solution : D
  18. The .................file format is a method of encoding pictures on a computer.
    (a) HTML
    (b) JPEG
    (c) FTP
    (d) URL
    (e) DOC

    Show Answer

    Solution : B
  19. Press................... to move the insertion point to the Address box, or to highlight the URL in the Address box.
    (a) ALT + D
    (b) ALT + A
    (c) SHIFT + TAB
    (d) TAB + CTRL
    (e) CTRL + S

    Show Answer

    Solution : C
  20. Computer systems are comprised of........................
    (a) hardware, programs, networks people information,and
    (b) hardware, software, procedures, networks, and people
    (c) hardware, programs, information,and procedures people
    (d) hardware, programs, processors, procedures, networks and people
    (e) hardware, programs, processors. procedures and people

    Show Answer

    Solution : D


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ask Doubt/Comment