Set 11 – Computers Awareness Quiz for SBI IBPS Bank PO/Clerk

0
  1. Using Windows Explorer, a plus (+) sign in front of a folder indicates :
    (a) an open folder
    (b) the folder contains subfolders
    (c) a text file
    (d) a graphics file
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  2. An application program that helps the user to change any number and immediately see the result of that change is :
    (a) Desktop publishing program
    (b) Database
    (c) Spreadsheet
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  C
  3. What is the responsibility of the logical unit in the CPU of a computer?
    (a) To produce result
    (b) To compare numbers
    (c) To control flow of information
    (d) To do math’s works
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  4. The number of characters that can be stored in given physical space is :
    (a) Word length
    (b) Byte
    (c) Data density
    (d) Field
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  C
  5. ………………are used to identify a user who returns to a Website.
    (a) Cookies
    (b) Plug-ins
    (c) Scripts
    (d) ASPs
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A
  6. When you are selecting a mouse for a particular computer system, what
    is the most important consideration?
    (a) The type of drivers that come with the mouse
    (b) The length of the mouse cord
    (c) The type of connector the mouse is equipped with
    (d) The number of buttons the mouse has
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  C
  7. If text was highlighted and ‘Edit’ `Copy’ was clicked, what would happen?
    (a) Text would be copied from the document and placed in the clipboard
    (b) Text would be removed from the document and placed in the clipboard
    (c) Text from the clipboard would be placed in the document at the place where the cursor is blinking
    (d) Only (b) and ((c)
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A
  8. Which of the following are advantages of CD-ROM as a storage media?
    (a) CD-ROM is an inexpensive way to store large amount of data and information
    (b) CD-ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do
    (c) CD-ROMs make less errors than magnetic media
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  9. A ………….is the term used when a search engine returns a Web page that matches the search criteria.
    (a) blog
    (b) hit
    (c) link
    (d) view
    (e) success

    Show Answer

    Solution :  C
  10. The ……………is the term used to describe the window that is currently being used.
    (a) Web Window
    (b) Display area
    (c) WordPad Window
    (d) Active window
    (e) Monitor

    Show Answer

    Solution :  D
  11. A microprocessor is the brain of the computer and is also called a(n)…………
    (a) microchip
    (b) macrochip
    (c) macroprocessor
    (d) calculator
    (e) software

    Show Answer

    Solution :  A
  12. Storage and memory differ with respect to which of the following characteristics?
    (a) Price
    (b) Realiability
    (c) Speed
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  D
  13. What are two examples of freeware?
    (a) WinZip and Linux
    (b) Shareware and File sharing
    (c) Microsoft Word and the Google toolbar
    (d) Instant Messaging and the Google toolbar
    (e) Microsoft Power Point and Microsoft Excel

    Show Answer

    Solution :  B
  14. If a disk drive fails but the computer application running and using it can continue processing, this application is said to have been designed with this feature …….
    (a) 100 percent uptime
    (b) fault tolerance
    (c) high reliability
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  15. What is e-commerce?
    (a) Buying and selling international goods
    (b) Buying and selling products and services over the Internet
    (c) Buying and selling products and services not found in stores
    (d) Buying and selling products having to do with computers
    (e) Buying and selling of electronic goods

    Show Answer

    Solution :  B
  16. What are the four things needed to connect to the Internet?
    (a) telephone line, modem. computer and an ISP
    (b) modem, computer, PDA, and ISP
    (c) telephone line, PDA, modem and computer
    (d) computer, ISP, modem and communication software
    (e) monitor, keyboard, mouse, modem

    Show Answer

    Solution :  D
  17. Which of the following functions are not performed by servers?
    (a) Email processing
    (b) Database sharing
    (c) Processing Web sites
    (d) Storage
    (e) Word processing

    Show Answer

    Solution :  D
  18. Which media have the ability to have data/information stored (written) on them by users more than once?
    (a) CD-R disks
    (b) CD-RW disks
    (c) Zip disks
    (d) OptiDisks
    (e) Both CD-RW disks and Zip disks

    Show Answer

    Solution :  B
  19. The process of transferring files from a computer on the internet to your computer is called …………………
    (a) downloading
    (b) uploading
    (c) upgrading
    (d) noting
    (e) downsizing

    Show Answer

    Solution :  B
  20. The……………… controls a client computer’s resources.
    (a) application program
    (b) instruction set
    (c) operating system
    (d) server application
    (e) compiler

    Show Answer

    Solution :  D

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Disabled by Admin!!!