Set 10 – Computers Awareness Quiz for SBI IBPS Bank PO/Clerk

0
  1. The RAID method of duplicating data is called :
    (a) zoning
    (b) the sector method
    (c) data mirroring
    (d) data striping
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  D
  2. Storage capacity of magnetic disk depends on :
    (a) tracks per inch of surface
    (b) bits per inch of tracks
    (c) disk pack in disk surface
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : D 
  3. Access time is :
    (a) seek time + latency time
    (b) seek time
    (c) seek time — latency time
    (d) latency time
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A
  4. PDA stands for :
    (a) protocol disk administrator
    (b) primary digital assistant
    (c) processor digital add-on
    (d) personal digital assistant
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : D
  5. What happens when you press the Ctrl + V key?
    (a) A Capital V letter is typed into your document at the cursor point
    (b) The selected item is pasted from the Clipboard
    (c) The selected item is pasted to the Clipboard
    (d) The selected drawing objects are distributed vertically on the page
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution : B 
  6. Which do you press to enter the current date in a cell ?
    (a) CTRL + ; (semicolon)
    (b) CTRL + SHIFT + : (colon)
    (c) CTRL + F10
    (d) CTRL + F11
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A
  7. Which of the following describes a relational database ?
    (a) It provides a relationship between integers
    (b) It consists of separate tables of related data
    (c) It retrieves data related to its queries
    (d) It provides a relationship between floats
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  8. How do you print yotit slides in a handout that includes lines for notes ?
    (a) In the Print dialog box, select Handouts and set the number of slides per page to 3
    (b) In the Print dialog box, select Handouts and a number of slides per page, then select the Include comment pages option
    (c) In the Print dialog box, select Notes Pages instead of Handouts
    (d) It cannot be done
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A
  9. Suppose you have columns of data that span more than one printed page. How can you automatically print the column headings on each page ?
    (a) Click Page Setup on the File menu, click the Sheet tab, and enter the row that contains these column headings under Print titles
    (b) Click Page Setup on the File menu, click the Page tab, click the Options button, then enter your choices
    (c) Click Page Setup on the File menu, click the Sheet tab, and make a selection under the Print heading
    (d) Click Page Preview on the File menu, click the Sheet tab, and enter the row that contains these column headings under Print titles
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  D
  10. The Assistant is………….
    (a) an application that allows you to take notes and save them in a file
    (b) an animated character that provides help and suggestions
    (c) a button on the standard Toolbar that executes the Print command
    (d) a collection of frequently misspelled words in a dictionary file
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  B
  11. Which of these is a quick way to copy formatting from a selected cell to two other cells on the same worksheet ?
    (a) Use CTRL to selected all three cells, then click the Paste Button image button on the Standard toolbar
    (b) Copy the selected cell; then select the other two cells, click Style on the Format menu, then click Modify
    (c) Click Format Painter Button image on the Formatting toolbar twice, then click in each cell you want to copy the formatting to
    (d) Use Alt to select all three cells, then click the Paste Button image button on the Standard toolbar
    (e) None ofthese

    Show Answer

    Solution :  C
  12.  How do you prevent emailed word documents from always opening in the Reading Layout ?
    (a) From the Tools Menu > Options > General Tab > uncheck the `Allow starting in Reading Layout’
    (b) From the View Menu > Reading Layout > General Tab > uncheck the ‘Allow starting in Reading Layout’
    (c) From the Format Menu > Autoformat > Edit Tab > uncheck the ‘Use with emailed attachments’
    (d) All of these
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A
  13. To search and load the saved file………….
    (a) select the close command
    (b) select the new command
    (c) select the same command
    (d) select open command
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  D
  14.  A personal computer is designed to meet the computing needs of a(n) :
    (a) individual
    (b) department
    (c) company
    (d) city
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A
  15.  Ctrl, shift and Alt are called ………………keys.
    (a) adjustment
    (b) function
    (c) modifier
    (d) alphanumeric
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  C
  16. File …………….Shrinks the size of a file so it requires less storage space.
    (a) scanning
    (b) synthesizing
    (c) defragmenting
    (d) compression
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  D
  17. In addition to the basic typing keys, desktop and notebook computer
    keyboards include a(n) …………..keypad to efficiently move the screen-based insertion point.
    (a) editing
    (b) number
    (c) locked
    (d) docked
    (e) Now of these

    Show Answer

    Solution :  B
  18. Which type of memory gets lost when you switch off ?
    (a) ROM
    (b) RAM
    (c) Cache
    (d) Dynamic
    (e) Static

    Show Answer

    Solution : B
  19. What is the name of the program that controls the computer ?
    (a) The Operating System
    (b) An Application Program
    (c) A Browser
    (d) The File Manager
    (e) The Compiler

    Show Answer

    Solution : A 
  20. Which type of network would use phone lines ?
    (a) WAN
    (b) LAN
    (c) WWAN
    (d) Wireless
    (e) None of these

    Show Answer

    Solution :  A

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Disabled by Admin!!!