International ( September 2016 ) Current Affairs MCQ : IBPS SBI Bank PO/Clerk Exams

0
  1. Voters in which country approved a draft constitution written by an army-appointed committee in a referendum organised in August 2016?
    (a) Indonesia
    (b) Malaysia
    (c) The Philippines
    (d) Thailand

    Show Answer

    Solution :  D
  2. Which country hosted the "International Meeting on Counter Terrorism" in 2016?
    (a) Indonesia
    (b) Malaysia
    (c) The Philippines
    (d) Myanmar

    Show Answer

    Solution :  A
  3. Which of the following hosted the seventh SAARC Interior and Home Ministers' Conference in August 2016?
    (a) Colombo
    (b) New Delhi
    (c) Dhaka
    (d) Islamabad

    Show Answer

    Solution :  D
  4. Which of the following hosted the 12th World Islamic Economic Forum recently?
    (a) Jakarta
    (b) Kuala Lumpur
    (c) Khartoum
    (d) Riyadh

    Show Answer

    Solution :  A
  5. The four-nation Quadrilateral Cooperation and Coordination Mechanism (QCCM) group to counter terrorism comprises Afghanistan, China, Tajikistan and
    (a) Mongolia
    (b) Kazakhstan
    (c) Russia
    (d) Pakistan

    Show Answer

    Solution :  D
  6. Which of the following hosted the seventh Mekong-Ganga Cooperation Ministerial Meeting in July 2016?
    (a) Cambodia
    (b) Malaysia
    (c) Myanmar
    (d) Laos

    Show Answer

    Solution :  D
  7. Which of the following does not come under the "Mekong Five" countries?
    (a) Cambodia
    (b) Malaysia
    (c) Vietnam
    (d) Thailand

    Show Answer

    Solution :  B
  8. Which of the following hosted the 14th ASEAN-India Foreign Ministers' Meeting in July 2016?
    (a) Cambodia
    (b) Malaysia
    (c) Myanmar
    (d) Laos

    Show Answer

    Solution :  D
  9. Which of the following hosted the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors Meeting in July 2016?
    (a) Harbin
    (b) Beijing
    (c) Chengdu
    (d) Shanghai

    Show Answer

    Solution :  C
  10. The UK-based Loomba Foundation is known for its welfare work for:
    (a) HIV affected
    (b) Widows
    (c) Orphans
    (d) Refugees

    Show Answer

    Solution :  B

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Disabled by Admin!!!