International (May 2016) Current Affairs MCQ : IBPS SBI Bank PO/Clerk Exams

0
  1. What is the name of first reusable rocket developed by Elon Musk, a space transport services company of America?
    (a) Falcon 9
    (b) Antares
    (c) Saturn
    (d) SpaceX

    Show Answer

    Solution: D
  2.  Recently China launches. 22nd BeiDou Satellite. What is the purpose of this satellite?
    (a) For agriculture report and improvement
    (b) Weather purposes
    (c) Defence purposes
    (d) Global navigation and positioning

    Show Answer

    Solution: D
  3.  Which two countries sanctioned Pakistani individuals and terrorist entities, including Lashkar-e-Taiba (LeT)?
    (a) USA & France
    (b) USA & Saudi Arabia
    (c) Russia & China
    (d) Germany & France

    Show Answer

    Solution: B
  4. Which space agency is planning to grow potatoes on Mars?
    (a) Russian Federal Space Agency
    (b) NADA
    (c) NASA
    (d) ISRO

    Show Answer

    Solution: C
  5.  Which country has launched the first public immunisation programme for dengue?
    (a) Uganda
    (b) Philippines
    (c) Zimbabwe
    (d) Ghana June 2016

    Show Answer

    Solution: B
  6. According to World Health Organisation report the number of adults with diabetes since 1980
    has been increased by …………..
    (a) Three Fold
    (b) Four Fold
    (c) Two Fold
    (d) Five Fold

    Show Answer

    Solution: B
  7. Which African country has decided to turn the country’s largest and oldest maximum security prison into museum?
    (a) Ethiopia
    (b) Egypt
    (c) Rwanda
    (d) Tanzania

    Show Answer

    Solution: C
  8. Recently a spacecraft Cassini orbiting Saturn has for the first time detected and analyzed dust coming from beyond our solar system. Cassini belongs to which country?
    (a) America
    (b) Russia
    (c) China
    (d) Japan

    Show Answer

    Solution: A
  9. America has launched joint South China Sea naval patrols with which country?
    (a) China
    (b) South Korea
    (c) Japan
    (d) Philippines

    Show Answer

    Solution: D
  10. Which international organization observed the 125th birth anniversary of B.R. Ambedkar?
    (a) IMF
    (b) United Nations
    (c) Asian Development Bank
    (d) World Bank

    Show Answer

    Solution: B

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Disabled by Admin!!!