GENERAL AWARENESS ( NICL (GIC) ADMINISTRATIVE OFFICER EXAM, 08-09-2013 ) - Previous Year Paper




General Awareness  ||  Reasoning  || Numerical Analysis  ||  English   

GENERAL AWARENESS

 

  1. 2000th ICC test was held between India and ..........
    (1) Australia
    (2) England
    (3) West Indies
    (4) Pakistan

    Show Answer

    Solution:2
  2. With which brand would you identify the famous advertising slogan "Think Different"?
    (1) Apple
    (2) IBM
    (3) Wipro
    (4) None of these

    Show Answer

    Solution:1
  3. Commission for Agricultural Costs and Prices (CACP) recommends
    (1) Comfort Price
    (2) State Advised Price
    (3) Minimum Support price
    (4) Minimum Export Price

    Show Answer

    Solution:3
  4. ..........hosted the UN convention on Biodiversity from October 1-19, 2012 ?
    (1) Geneva
    (2) Toranto
    (3) Hyderabad
    (4) Rome

    Show Answer

    Solution:3
  5. In India forests account for about........... of land surface.
    (1) 11%
    (2) 22%
    (3) 33%
    (4) 14%

    Show Answer

    Solution:2
  6. International Physics Olympiad was held from 10 to 18 July, 2011 in
    (1) Rome
    (2) Geneva
    (3) New York
    (4) Bangkok

    Show Answer

    Solution:4
  7. Mr. A. K. Antony a Union Minister in the Indian Cabinet recently signed an agreement with South Korea. This agreement was for the Cooperation in the field of
    (1) Agriculture
    (2) Rural Development
    (3) Defence
    (4) None of these

    Show Answer

    Solution:3
  8. Vedanta Alumina is a company operating in the area of
    (1) Shipping
    (2) Minnig
    (3) Cement
    (4) Textiles

    Show Answer

    Solution:2
  9. The Press Freedom Day is observed on which of the follwoing days?
    (1) 1st May
    (2) 1st June
    (3) 3rd May
    (4) 3rd June

    Show Answer

    Solution:3
  10. Which of the following is the abbreviated name associated with food security?
    (1) ASHA
    (2) PDS
    (3) WTO
    (4) NPA

    Show Answer

    Solution:2
  11. India has recently decided to put a wire fence on the 76 km. long border in Dhudri district in Assam. The fence will separate India from
    (1) Nepal
    (2) China
    (3) Bangladesh
    (4) Myanmar

    Show Answer

    Solution:3
  12. As per GDP figures on calendar year basis, according to World Bank, which one of the following economies will have highest GDP growth in the year 2011?
    (1) United States
    (2) China
    (3) Japan
    (4) India

    Show Answer

    Solution:2
  13. Which of the following banks has taken over the Centurion Bank of Punjab?
    (1) ICICI Bank
    (2) IDBI Bank
    (3) HDFC Bank
    (4) AXIS Bank

    Show Answer

    Solution:3
  14. Under what name is MTNL marketing its CDMA based WiLL service in Mumbai and Delhi?
    (1) Dolphin
    (2) Swama
    (3) Garuda
    (4) Seema

    Show Answer

    Solution:3
  15. Golden revolution refers to the development of
    (1) Oilseeds
    (2) Pulses
    (3) Horticulture
    (4) Cereals

    Show Answer

    Solution:3
  16. National Research Centre on Plant Biotechnology is situated at
    (1) Nagpur
    (2) New Delhi
    (3) Mumbai
    (4) Kolkata

    Show Answer

    Solution:2
  17. Which of the following is an economic term?
    (1) Plaintiff
    (2) Bunker Blaster
    (3) Deflation
    (4) Lampoon

    Show Answer

    Solution:3
  18. In which one of the following States is the uranium project proposed to be set up?
    (1) Manipur
    (2) Meghalaya
    (3) Orissa
    (4) Assam

    Show Answer

    Solution:2
  19. Indian Cosmetic doyenne  .......has been presented with a shield of Honour by the Oxford University.
    (1) Meera Kumari
    (2) Angela Perutiza
    (3) Anu Sisters
    (4) Shahnaz Husain

    Show Answer

    Solution:4
  20. Bird flu affects
    (1) Cattle
    (2) Poultry
    (3) Sheep
    (4) Silkworm

    Show Answer

    Solution:2
  21. Which of the following is the name of a private sector Bank of India?
    (1) IDBI Bank
    (2) Axis Bank
    (3) Corporation Bank
    (4) UCO Bank

    Show Answer

    Solution:2
  22. Bayana which was in news recently is a place in
    (1) Uttar Pradesh
    (2) Madhya Pradesh
    (3) Bihar
    (4) Rajasthan

    Show Answer

    Solution:4
  23. As per recent newspaper reports, which one of the following countries (among the given) has highest literacy rate ?
    (1) India
    (2) Sri Lanka
    (3) China
    (4) Vietnam

    Show Answer

    Solution:4
  24. A characteristic of a file server is which of the following ?
    (1) Manages file operations and is shared on a network
    (2) Manages file' operations and is limited to one PC
    (3) Acts as fat client and is shared on a network
    (4) Acts as fat client and is limited to one PC

    Show Answer

    Solution:1
  25. India paid Rs. 700 crore as penalty to World Bank and other international agencies due to ...........
    (1) World bank hates India
    (2) prepayment of loans
    (3) delay in the payment of debts
    (4) delay in the execution of projects

    Show Answer

    Solution:4


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ask Doubt/Comment