Current Affairs Test - April 2017

0
  1. Which of the following statements about the Enemy Property (Amendment and Validation) Bill, 2016, which was passed by the Rajya Sabha on March 10, 2017 is/are correct?
    I. It refers to inheritance of property left in Pakistan by those who migrated to India
    II. It refers to government confiscation of property belonging, to those convicted for terrorist offences
    III. It refers to inheritance of property left in India by those who migrated to Pakistan and China
    (a) I and II only
    (b) II only
    (c) II and III only
    (d) III only

    Show Answer

    Solution :  D
  2. Which of the following launched Women Transforming India, an online contest to select women achievers on International Women's Day?
    (a) CMIE
    (b) NCAER
    (c) FICCI
    (d) NITI Aayog

    Show Answer

    Solution : D
  3. The Maternity Benefit (Amendment) Bill, 2016 was passed recently by the Parliament. It has increased the maternity leave for women employed in the organised sector for the first two children to :
    (a) 14 weeks
    (b) 20 weeks
    (c) 26 weeks,
    (d) 30 weeks

    Show Answer

    Solution : C
  4. Which of the following provides the longest maternity leave of 50 weeks to women employees?
    (a) Australia
    (b) Canada
    (c) New Zealand
    (d) United States

    Show Answer

    Solution :  B
  5. Two water stressed villages in each district of the country are to be selected and a comprehensive water security plan is to be formulated to achieve water security for these villages. This will be done under which scheme of Ministry of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation?
    (a) Jal Gaon Abhiyan
    (b) Jal Gram Abhiyan
    (c) Jal Panchayat Abhiyan
    (d) Jal Krishi Abhiyan

    Show Answer

    Solution : B
  6. Aircraft carrier INS Viraat was decommissioned recently in Murnbai. What was it known as when acquired by India from United Kingdom in 1980s?
    (a) HMS Kent
    (b) HMS Albion
    (c) HMS Bulwark
    (d) HMS Hermes

    Show Answer

    Solution :  D
  7. The Air Force Station inaugurated at Panagarh in Burdwan district is named after who among the following former Air Force Chiefs?
    (a) Arjan Singh
    (b) Pratap Chandra Lal
    (c) Subroto Mukherjee
    (d) Om Prakash Mehra

    Show Answer

    Solution :   A
  8. What is the rank of Indian Institute of Science (IISC) in Times Higher Education's (THE) `Best Small Universities in the World' ranking 2017?
    (a) 2nd
    (b) 4th
    (c) 6th
    (d) 8th

    Show Answer

    Solution :   D
  9. India's largest tricolour was inaugurated in which of the following states?
    (a) Himachal Pradesh
    (b) Arunachal Pradesh
    (c) Punjab
    (d) Jammu & Kashmir

    Show Answer

    Solution :   C
  10. Which of the following hosted the 11th North East Business Summit (NEBS) 2017?
    (a) New Delhi
    (b) Guwahati
    (c) Agartala
    (d) Gangtok

    Show Answer

    Solution :  A
  11. India was ranked among the lowest on 'Women Business Ownership' index 2017. The survey was conducted by:
    (a) BillDesk
    (b) Visa
    (c) MasterCard
    (d) CCAvenue

    Show Answer

    Solution :  C
  12. Who among the following social activists is the author of 'Foot Soldier of the Constitution: A Memoir'?
    (a) Anna Hazare
    (b) Teesta Setalvad
    (c) Ila Bhatt
    (d) Binayak Sen

    Show Answer

    Solution :  B
  13. Who among the following was appointed as the Chairman of Central Water Commission (CWC)?
    (a) Uma Tull
    (b) Gopal Sinha
    (c) Pranay Singh
    (d) Narendra Kumar

    Show Answer

    Solution :   D
  14. World's heaviest woman Eman Ahmed was in news for undergoing surgery for obesity in Mumbai. She is a native of:
    (a) Iran
    (b) Egypt
    (c) Turkey
    (d) Tunisia

    Show Answer

    Solution :  B
  15. Rabi Ray died in Cuttack on March 6, 2017 at the age of 90. He served as Union Minister in the Cabinet of who among the following Prime Ministers?
    (a) Morarji Desai
    (b) Jawaharlal Nehru
    (c) Lal Bahadur Shastri
    (d) P. V. Narasimha Rao

    Show Answer

    Solution : A
  16. The Water Jet Fast Attack Craft (WJFAG) INS Tillanchang has been commissioned into the Indian Navy at Karwar. It was built at:
    (a) Goa Shipyard
    (b) Mazagon Dock Shipbuilders
    (c) Hindustan Shipyard
    (d) Garden Reach Shipbuilders & Engineers

    Show Answer

    Solution :  D
  17. Mswati-III, who came on an official visit to India in March 2017, is the monarch of which of the following?
    (a) Lesotho
    (b) Namibia
    (c) Swaziland
    (d) Botswana

    Show Answer

    Solution :  C
  18. .................National Oil Company of UAE has signed an agreement to fill up crude oil at Mangalore facility of Indian Strategic Petroleum Reserve Ltd (ISPRL).
    (a) Sharjah
    (b) Ajman
    (c) Fujairah
    (d) Abu Dhabi

    Show Answer

    Solution :  D
  19. Which ASEAN country expelled the ambassador of North Korea few days before?
    (a) Indonesia
    (b) Malaysia
    (c) The Philippines
    (d) Singapore

    Show Answer

    Solution :  B
  20. Which of the following has entered into a long-term partnership agreement with Volkswagen Group and Skoda for joint development of products?
    (a) Force Motors
    (b) Asliok Leyland
    (c) Tata Motors
    (d) Maruti Suzuki

    Show Answer

    Solution :  C
  21. Which of the following has lowest bribery rate in the Asia Pacific, according to a survey released by Tratisparency International which says India has the highest rate?
    (a) Japan
    (b) China
    (c) Vietnam
    (d) Sri Lanka

    Show Answer

    Solution :  A
  22. Which of the following was chosen the new sponsor for the Indian cricket team by the BCCI?
    (a) Oppo
    (b) Xiaomi
    (c) Vivo
    (d) LG

    Show Answer

    Solution :   A
  23. Which of the following has launched "Peace in the home" programme to curb domestic violence in member countries?
    (a) Commonwealth
    (b) G77
    (c) IBSA
    (d) BRICS

    Show Answer

    Solution :  A
  24. Which of the following hosted the Annual Devolution Conference 2017 with the theme "Devolution — Transforming Lives: Tell Your Story!"?
    (a) London
    (b) Nairobi
    (c) Ottawa
    (d) Canberra

    Show Answer

    Solution :  B
  25. Which of the following is observed on March 9?
    (a) World Liver Day
    (b) World Polio Day
    (c) World Kidney Day
    (d) World Heart Day

    Show Answer

    Solution :   C
  26. Which continent was hit by Cyclone Enawo in March 2017?
    (a) Asia
    (b) Africa
    (c) Europe
    (d) Australia

    Show Answer

    Solution :  B
  27. The United States started deploying THAAD anti-ballistic missile defence system on the Korean peninsula to counter threats from North Korea.
    THAAD stands for.......... High Altitude Area Defence.
    (a) Theatre
    (b) Tactical
    (c) Terminal
    (d) Tertiary

    Show Answer

    Solution :  C
  28. Which SAARC nation observes "National Jute Day" on March 6?
    (a) Nepal
    (b) India
    (c) Sri Lanka
    (d) Bangladesh

    Show Answer

    Solution :  D
  29. Who among the following was re-elected the President of the European Council in Brussels?
    (a) Donald Tusk
    (b) Jose Manuel Barroso
    (c) Mario Draghi
    (d) Jean-Claude Juncker

    Show Answer

    Solution :  A
  30. Which country's Constitutional Court upheld impeachment of President Park Geun-hye by the Parliament?
    (a) Laos
    (b) Taiwan
    (c) Vietnam
    (d) South Korea

    Show Answer

    Solution :   D
  31. Who among the following is the former President of Haiti who
    died at 74 in March 2017?
    (a) Rene Preval
    (b) Garry Conille
    (c) Robert Harting
    (d) Bernard Gousse

    Show Answer

    Solution :  A
  32. Who among the following was selected for the Saraswati Samman for `Hawthan', an award winning novel in Konkani?
    (a) Jagdish Pawar
    (b) Mahabaleshwar Sail
    (c) Krishna Goswami
    (d) Harishankar Naik

    Show Answer

    Solution :  B
  33. The Seema Nazareth Award for Excellence in Print Journalism, conferred on Alnoor
    Peermohamed, is given by which of the following business dailies?
    (a) Livemint
    (b) Financial Express
    (c) Economic Times
    (d) Business Standard

    Show Answer

    Solution :  D
  34. Who among the following actresses won the Harvard Foundation 2017 Artist of the Year Award?
    (a) Viola Davis
    (b) Meryl Streep
    (c) Emma Stone
    (d) Natalie Portman

    Show Answer

    Solution :  A
  35. Ethiopia's Fikadu Kebebe Debele (2:09:37) and Alemu Worknesch (2:30:04) won Men's and Women's races at.................... International Marathon 2017.
    (a) Rabat
    (b) Algiers
    (c) Cancun
    (d) Marrakesh

    Show Answer

    Solution :   A
  36. Who among the following won the Best Actress award at International Film Festival .& Awards of Australia?
    (a) Priyanka Chopra
    (b) Radhika Apte
    (c) Vidya Balan
    (d) Aishwarya Rai Bachchan

    Show Answer

    Solution :  D
  37. Non-Banking Finance Companies (NBFCs) cannot lend more than................ in cash against
    gold, as per the new directions of Reserve Bank of India (RBI).
    (a) Rs. 25,000
    (b) Rs. 50,000
    (c) Rs. 75,000
    (d) Rs. 100,000

    Show Answer

    Solution :  A
  38. Who among the following Congress leaders is the author of the book 'Courage and Commitment'?
    (a) Kumari Selja
    (b) Ambika Soni
    (c) Margaret Alva
    (d) Shashi Tharoor

    Show Answer

    Solution :   C
  39. Which of the following banks has launched 'Work from Home' policy for its employees?
    (a) Punjab National Bank
    (b) Canara Bank
    (c) Central Bank of India
    (d) State Bank of India

    Show Answer

    Solution :  D
  40. Which of the following has signed an agreement with German KfW Development Bank for $274 million (Rs. 1,800 crore) loan facility to finance affordable housing segment in the country?
    (a) Punjab National Bank
    (b) Canara Bank
    (c) Central Bank of India
    (d) State Bank of India

    Show Answer

    Solution :   D
  41. Who among the following was appointed as the new Deputy Governor at the Reserve Bank of India?
    (a) B. P. Kanungo
    (b) Bharat Narotam Doshi
    (c) Anjuly Chib Duggal
    (d) C. N. Jha

    Show Answer

    Solution :  A
  42. The Trade Mark Rules, 2017 have come into effect from March 6, 2017 Online filing of trade mark applications will be charged.................. lower fee than physical filings.
    (a) 5%
    (b) 10%
    (c) 15%
    (d) 20%

    Show Answer

    Solution :  B
  43. Contributions to the Swachh Bharat Kosh (SBK) by corporates are eligible for .............deduction from the Income Tax payable by them.
    (a) 60%
    (b) 70%
    (c) 80%
    (d) 100%

    Show Answer

    Solution :  D
  44. Ministry of Railways has signed a Letter of Intent (LOI) with United Nations Environment Program (UNEP) for environmental conservation. Who among the following is the Executive Director of UNEP?
    (a) John Lyng
    (b) Jan Petersen
    (c) Erna Solberg
    (d) Erik Solheim

    Show Answer

    Solution :   D
  45. The government made Aadhaar mandatory for availing crop insurance policies recently
    RWBCI stands for ............Weather-based Crop Insurance.
    (a) Reliable
    (b) Rejuvenated
    (c) Restructured
    (d) Remodified

    Show Answer

    Solution :  C
  46. Which of the following hosted the Meeting of Commonwealth Trade Ministers in March 2017?
    (a) London
    (b) Nairobi
    (c) Ottawa
    (d) Canberra

    Show Answer

    Solution :  A
  47. Which of the following will host Trade Summit for SMEs (Small and medium-sized enterprises) in Commonwealth in May 2017?
    (a) London
    (b) Nairobi
    (c) Ottawa
    (d) New Delhi

    Show Answer

    Solution :  D
  48. Kiran Mazumdar Shaw is the only Indian in latest Hurun Global Self- Made Women Billionaires List. She is the owner of which of the following companies?
    (a) Cipla
    (b) Biocon
    (c) Shantha Biotech
    (d) Bharat Biotech

    Show Answer

    Solution :  B
  49. Which of the following has installed India's largest floating solar photovoltaic (PV) plant in Kerala?
    (a) JSW Energy
    (b) NTPC
    (c) Torrent Power
    (d) Reliance Power

    Show Answer

    Solution :  B
  50. Which of the following is the new owner of Europe based automobile companies Opel and Vauxhall?
    (a) Ford
    (b) Volkswagen
    (c) Peugeot
    (d) Nissan

    Show Answer

    Solution :  C
  51. Which of the following signed MoU with the University of Houston (UH) for augmenting its reserves base and maximising recovery from its ageing oilfields ?
    (a) Indian Oil
    (b) Reliance Industries Ltd
    (c) BPCL
    (d) Oil India Ltd

    Show Answer

    Solution :  D
  52. India Innovation Growth Programme (IIGP) is an initiative of which American company and India's Department of Science and Technology (DST)?
    (a) Boeing
    (b) DuPont
    (c) IBM
    (d) Lockheed Martin

    Show Answer

    Solution :  D
  53. Which of the following was ranked first in the world in the Airports Council International (ACI)-Airport Service Quality (ASQ) survey in the 5-15 million passengers per annum (MPP(a) category for 2016?
    (a) Rajiv Gandhi International Airport, Hyderabad
    (b) Indira Gandhi International {IGI) Airport, New Delhi
    (c) Chhatrapati Shivaji ' International Airport (CSIA), Mumbai
    (d) Sardar Vallabhbhai Patel International Airport, Ahmedabad

    Show Answer

    Solution :  A
  54. Which of the following announced the launch of `SMB Heroes', a nation-wide
    programme designed to recognise small and medium businesses (SMBs) that have embraced digital platform to grow their business?
    (a) Google
    (b) Facebook
    (c) Twitter
    (d) Microsoft

    Show Answer

    Solution :  A
  55. Which of the following has announced the launch of an Electronic Virtual Assistant
    (EVA), an artificial intelligence-diiven chatbot, for customer services?
    (a) Punjab National Bank
    (b) HDFC Bank
    (c) Central Bank of India
    (d) State Bank of India

    Show Answer

    Solution :  B
  56. Prime Minister Narendra Modi dedicated ONGC Petro additions Ltd's (OPaL) Rs 30,000-crore plant to the nation in which state?
    (a) Rajasthan
    (b) Gujarat
    (c) Maharashtra
    (d) Andhra Pradesh

    Show Answer

    Solution :  B
  57. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the country's longest (1344 m) Cable Bridge on which river?
    (a) Narmada
    (b) Yamuna
    (c) Ganga
    (d) Brahmaputra

    Show Answer

    Solution :  A
  58. The President inaugurated the Centenary Celebrations of Women's Indian Association in which of the following cities?
    (a) Kolkata
    (b) Mumbai
    (c) Chennai
    (d) Kochi

    Show Answer

    Solution :  C
  59. Kamaladevi Chattopadhya National Awards for women were announced for who the
    following recently?
    (a) Social workers
    (b) Journalists
    (c) Teachers
    (d) Weavers

    Show Answer

    Solution :  D
  60. India's largest waste-to-energy plant, which will use 2,000 metric tonnes of waste every day to generate 24 mega watt of energy, was inaugurated at which of the following places?
    (a) Kolkata
    (b) Hyderabad
    (c) New Delhi
    (d) Mumbai

    Show Answer

    Solution :  C
  61. Which of the following won the Asia Men's Rugby Sevens Trophy 2017, organised in Qatar?
    (a) India
    (b) Singapore
    (c) Pakistan
    (d) Philippines

    Show Answer

    Solution :  D
  62. Which of the following pairs of states and the party that got the highest vote share in
    February-March Assembly elections is not matched correctly?
    (a) Uttar Pradesh-BJP
    (b) Uttarakhand-BJP
    (c) Punjab-Congress
    (d) Goa-Congress

    Show Answer

    Solution :  D
  63. Amarinder Singh was sworn-in as the Chief Minister for the second time on March 16, 2017. He won from which constituency?
    (a) Patti
    (b) Patiala
    (c) Phillaur
    (d) Phagwara

    Show Answer

    Solution :  B
  64. Uttar Pradesh Chief Minister Akhilesh Yadav won from which constituency in recently held Assembly elections?
    (a) Aligarh
    (b) Lucknow West
    (c) Govind Nagar
    (d) None of the above

    Show Answer

    Solution :  D
  65. Former Defence Minister Manohar Parrikar was sworn-in ,as the chief minister of Goa on March 14, 2017. He was elected to the Rajya Sabha from which state in 2014?
    (a) Goa
    (b) Maharashtra
    (c) Gujarat
    (d) Uttar Pradesh

    Show Answer

    Solution :  D
  66. Who among the following was sworn in as the new Chief Minister of Manipur?
    (a) Oinam Lukhoi Singh
    (b) Nongthombam Biren Singh
    (c) Thokchom Satyabrata Singh
    (d) Kshetrigao Nahakpam Indrajit Singh

    Show Answer

    Solution :  B
  67. The share of NOTA (None of the Above) in votes polled was the. highest (1.2%) in which state in February-March Assembly
    elections?
    (a) Goa
    (b) Punjab
    (c) Manipur
    (d) Uttarakhand

    Show Answer

    Solution :  A
  68. The National Health Policy, 2017 envisions increasing life expectancy to :
    (a) 69 years
    (b) 70 years
    (c) 71 years
    (d) 72 years

    Show Answer

    Solution :  B
  69. The Enemy Property (Amendment and Validation) Bill, 2016 was passed by Parliament in March 2017. The government had introduced the amendment bill in response made by heirs of Raja Mohammad Amir Mohammad Khan on properties in which state?
    (a) Jharkhand
    (b) Rajasthan
    (c) Bihar
    (d) Uttar Pradesh

    Show Answer

    Solution :  D
  70. Which of the following was the event organised by the Institute for Defence Studies and Analyses (IDSA) in New Delhi on March 6-8, 2017?
    (a) Asian Security Conference
    (b) BRICS Security Conference
    (c) Global Security Conference
    (d) SAARC Security Conference

    Show Answer

    Solution :  A
  71. Which of the following was the Partner Country in the Smart Cities Summit was organised in New Delhi in March 2017?
    (a) Japan
    (b) China
    (c) France
    (d) Sweden

    Show Answer

    Solution :  B
  72. Inter-State River Water Disputes (Amendment) Bill, 2017 was introduced in Lok Sabha. The Bill seeks to amend the Inter State Water Dispute Act, ................
    (a) 1946
    (b) 1956
    (c) 1966
    (d) 1976

    Show Answer

    Solution :  B
  73. What was the range of BrahMos Extended Range (BrahMos-ER) missile test-fired successfully on March 10, 2017?
    (a) 300 km
    (b) 350 km
    (c) 400 km
    (d) 450 km

    Show Answer

    Solution :  D
  74. ICJS is ...............Criminal Justice System.
    (a) Indian
    (b) Institutional
    (c) Indigenous
    (d) Interoperable

    Show Answer

    Solution :  D
  75. The Public Accounts Committee (PAC) of Parliament can have a maximum of.......... Members.
    (a) 11
    (b) 22
    (c) 33
    (d) 44

    Show Answer

    Solution :  B
  76. Who among the following assumed charge as the Chairperson of the National
    Commission for Safai Karamcharis (NCSK)?
    (a) Vasanbhai Ahir
    (b) Tarachand Chheda
    (c) Manhar Valjibhai Zala
    (d) Manflal Jethabhai Vaghela

    Show Answer

    Solution :  C
  77. Which of the following is the manufacturer of the Su-30MKI fighter jets of the Indian Air Force?
    (a) Airbus Industrie
    (b) United Aircraft Corporation
    (c) BAE Systems
    (d) Boeing Corporation

    Show Answer

    Solution :  B
  78. A Meeting of Health Ministers from WHO SEARO (South-East Asia Region) was held in New Delhi in March 2017. The focus was on elimination of which of the following?
    (a) Leprosy
    (b) Measles
    (c) Filariasis
    (d) Tuberculosis

    Show Answer

    Solution :  D
  79. A 140-member squad of which paramilitary force was recently flagged off for rendering United Nations (UN) mandated security duties in the Caribbean island of Haiti?
    (a) BSF
    (b) CRPF
    (c) CISF
    (d) ITBP

    Show Answer

    Solution :  C
  80. Which state in the US has decided to observe March 16 as 'Indian ,American Appreciation. Day'?
    (a) Iowa
    (b) Kansas
    (c) Indiana
    (d) Louisiana

    Show Answer

    Solution :  B
  81. Who among the following is the Executive Director of UN Women?
    (a) Siphiwe Nyanda
    (b) Lindiwe Nonceba Sisulu
    (c) Nkosazana Dlamini-Zuma
    (d) Phumzile Mlambo-Ngcuka

    Show Answer

    Solution :  D
  82. The Inter-Parliamentary Union (IPU) and UN Women has launched the 'Women in Politics 2017 Map' which ranks India 88th. In which country's government do women have the highest share (52.9%) of ministerial positions?
    (a) Canada
    (b) Sweden
    (c) Rwanda
    (d) Nicaragua

    Show Answer

    Solution : D
  83. The Commonwealth Day is celebrated the second of
    March every year.
    (a) Monday
    (b) Tuesday
    (c) Wednesday
    (d) Thursday

    Show Answer

    Solution :  A
  84. Which SAARC country's Parliament has adopted a resolution declaring March 25 as Genocide Day?
    (a) Nepal
    (b) Bhutan
    (c) Sri Lanka
    (d) Bangladesh

    Show Answer

    Solution :  D
  85. Which country's Parliament was in news for recognising a river as a "legal person"?
    (a) Australia
    (b) Canada
    (c) New Zealand
    (d) France

    Show Answer

    Solution :  C
  86. Who will host the Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) in 2018?
    (a) New Zealand
    (b) Canada
    (c) South Africa
    (d) United Kingdom

    Show Answer

    Solution :  D
  87. Pakistan, which launched countrywide census in March 2017, is the.............. most
    populous country in the world.
    (a) Fifth
    (b) Sixth
    (c) Seventh
    (d) Eighth

    Show Answer

    Solution : B
  88. Which SAARC country capital hosted the Asian Parliamentary Assembly 2017?
    (a) Thimphu
    (b) Dhaka
    (c) Colombo
    (d) Islamabad

    Show Answer

    Solution :  D
  89. "Nabajatra" and "Joyjatra" are first............. launched in Bangladesh.
    (a) Satellites
    (b) Submarines
    (c) Express Trains
    (d) Atomic Energy stations

    Show Answer

    Solution :  B
  90. Which of the following is the largest ever diamond unearthed in the world at 3,106 carats?
    (a) Cullinan
    (b) Cornwall
    (c) Centurion
    (d) Clarke

    Show Answer

    Solution :   A
  91. National Physical Laboratory (NPL)-CSIR has dedicated the first "Pristine air-quality
    monitoring station" at which place to the Nation.
    (a) Shimla
    (b) Chamba
    (c) Palampur
    (d) Dalhousie

    Show Answer

    Solution :  C
  92. Which continent was in news for the discovery of world's first fluorescent frog recently?
    (a) North America
    (b) Africa
    (c) Australia
    (d) South America

    Show Answer

    Solution :  D
  93. Which of the following will host the 105th session of Indian Science Congress in January 2018?
    (a) Jamia Millia Islamia University
    (b) Aligarh Muslim University
    (c) University of Calcutta
    (d) Osmania University

    Show Answer

    Solution :  D
  94. India is expected to fully implement Basel III stand&ds of prudential banking by March.............
    (a) 2018
    (b) 2019
    (c) 2020
    (d) 2021

    Show Answer

    Solution :  B
  95. ESAF Small Finance Bank was launched in which state in March 2017?
    (a) Karnataka
    (b) Kerala
    (c) Tamil Nadu
    (d) Andhra Pradesh

    Show Answer

    Solution :  B
  96. Which of the following has announced a new subsidiary firm to manage estate matters
    (a) ICICI Bank
    (b) HDFC Bank
    (c) Bank of Baroda
    (d) State Bank of India

    Show Answer

    Solution :  D
  97. The Central Public Sector Enterprises- Exchange Traded Fund (CPSE ETF) comprises stocks of how many public sector companies?
    (a) 5
    (b) 10
    (c) 15
    (d) 20

    Show Answer

    Solution :  B
  98. Which of the following has decided to sell its 24% stake in Lubrizol India to Lubrizol Corporation of USA in March 2017?
    (a) Indian Oil
    (b) HPCL
    (c) BPCL
    (d) Oil India

    Show Answer

    Solution : A
  99. Which is India's Best City to live in the annual Quality of Living Survey by consultancy firm Mercer in February 2017?
    (a) Mumbai
    (b) Hyderabad
    (c) Delhi
    (d) Chennai

    Show Answer

    Solution :  B
  100. Which Indian digital payments firm has launched bill payments service in Canada?
    (a) Paytm
    (b) BillDesk
    (c) MobiKwik
    (d) PayUbiz

    Show Answer

    Solution : A

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Disabled by Admin!!!